Erik Bouts nieuwe president O-I Europa

Nederlander gaat marktleiderschap van O-I in Europa versterken


Schiedam – Glasproducent Owens-Illinois stelt de Nederlander Erik Bouts aan als nieuwe president van O-I Europa. Vanaf 1 januari 2013 volgt hij Jose Lorente op, die na 34 jaar het bedrijf verlaat.

In zijn rol als president zal Erik Bouts de verdere groei van O-I op de Europese markt stimuleren. In 2013 zal het bedrijf 140 miljoen euro investeren in zijn Europese fabrieken ter verhoging van de kwaliteit, duurzaamheid en capaciteit. Op die manier wil O-I nog beter aan de groeiende vraag van zijn Europese klanten naar duurzame en gezonde glasverpakkingen beantwoorden.

“Erik heeft ervaring in het leiden van grote productiebedrijven. Zijn focus op de uitvoering en de resultaten zal ons helpen om onze concurrentiepositie in Europa te versterken”, zegt Al Stroucken, voorzitter en CEO van O-I. “Hij heeft elders al bewezen dat hij nieuwe ideeën en strategieën kan implementeren. Tegelijk bouwt hij sterke relaties uit met klanten, partners en medewerkers.”

Erik Bouts heeft meer dan 25 jaar ervaring in het leiden van verschillende executive management teams. Voorheen was hij CEO van de Glidden Company, onderdeel van de Architectural Paints-divisie van AkzoNobel in de Verenigde Staten. Daar had hij een toonaangevende rol bij grote veranderingstrajecten en bij de ontwikkeling van marktgeoriënteerde groeistrategieën. Bouts studeerde Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Tilburg en zal werken vanuit het Europese hoofdkantoor van O-I in Lausanne, Zwitserland.

In Europa werken 8.000 medewerkers bij O-I, verdeeld over 11 landen. De Europese omzet bedroeg in 2011 meer dan 2,3 miljard euro. Dat is ongeveer 40 procent van de wereldwijde omzet van het bedrijf.

Contacteer ons
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.